حمام وکیل شیراز

حمام وکیل شیراز پس از فرازونشیب فراوان، پس از انقلاب اسلامی به موزه مردم‌شناسی تبدیل شد. در حال حاضر، با ورود به این حمام نه‌تنها با معماری و نگارگری‌های خیره‌کننده مواجه می‌شوید؛ بلکه امکان آشنایی با آداب و رسوم، نحوه پوشش و فرهنگ مردم شیراز برایتان وجود دارد. وجود ۳۰ مجسمه مومی با حالت‌های مختلف روایتگر داستان‌های قدیمی هستند که راهنمای موزه راجع به آن‌ها به شما توضیح می‌دهد.

معماری حمام وکیل شیراز

حمام وکیل شیراز معماری هوشمندانه ای دارد. این حمام با راهرویی زاویه دار، هشتی پایین تر از زمین و در ورودی مشخص می شود که مانع خروج هوای گرم حمام به بیرون و ورود هوای سرد بیرون به حمام می شود.

نکته ی ویژه و منحصر بفردی درباره این حمام وجود دارد این است که کاربرد آهک در دیوارها و سقف است که موجب می شود که رظوبت روی آن اثر نگذارد و آن را از بین نبرد.

قسمت های مختلف حمام وکیل شیراز

ورودی و هشتی

سربینه

میان در

کابینه

گرمخانه

حمام وکیل و تزیینات آن

بدلیل اینکه رطوبت حمام در تزیین نقوش در حمام به جای گچ از آهک استفاده شده است. و آهک جذاب ترین تزیینی است که در این حمام به کار رفته است. اگر از آهک در این تزیینات استفاده نمیشد در مدت کوتاهی از بین میرفت.

اصل تزیینات مربوط به آهک بری در نقوش به شکل طبیعی و گل و بوته است. و قدمت آن به دوره زندیه برمیگردد. همچنین در دوره قاجارها هم نیز روی آن با نگارهایی با مضامین اسلامی پوشانده شده است.

بهترین وقت بازید از حمام وکیل شیراز

حمام وکیل شیراز بدلیل محبوبیت زیاد در زمان های تعطیل بسیار شلوغ است. و اگر میخواهید به دور از شلوغی از این حمام بازدید کنید بهترین زمان آن اوایل پاییز و اردیبهشت است.

آدرس حمام وکیل

استان فارس_  شیراز_ خیابان طالقانی

ثبت دیدگاه

کد امنیتی

نظرات کاربران